Skicka ett meddelande

Nelly satsar cirkulärt med Reborn-kollektion där denimprodukter från egna lagret blivit nya plagg genom redesign

2022-02-14 08:02

Cirkularitet på Nelly när denimprodukter från egna lagret blivit till nya plagg genom redesign. I den första Reborn-kollektionen lanseras fyra plagg i begränsad upplaga, skapade av redan producerat material.

”Extra kul att vi väljer att ta hand om just denimprodukter som vid tillverkning har stor miljöpåverkan i form av vatten-, kemikalie- och energiåtgång. Nu får ett redan producerat material en ny chans att sälja vilket minskar vårt resursutnyttjande”, säger Nellys Production, Sourcing och CSR-manager Camilla Olofsson.

Gamla denimprodukter får nytt liv med redesign

Reborn-kollektionen omfattar fyra produkter, där Nelly använt materialet från plagg som inte sålt enligt förväntan och gett dem nytt liv genom ny design. Efterfrågan på denim är hög, men vissa produkter är svåra att omsätta. Det är av dessa Nelly använt materialet för att skapat Reborn-plaggen.

“Det här är vårt första Reborn-initiativ, men vi har redan nästa släpp planerat och ser att det kommer vara en naturlig del av vår affärsmodell framåt. Vi använder materialet till trendiga produkter vi skulle ha skapat oavsett, men utan att behöva producera nytt”, säger Madeleine von Schedvin, Design Manager på Nelly.

De fyra plaggen släpps tillsammans med vårens denimkollektion från NLYByNelly. I kollektionen får vi förutom Reborn-plaggen se denim för både vardag och fest.

“Denim är ett älskat och ständigt aktuellt material. I vår är det hetare än någonsin och vi vill bära det från topp till tå!”, säger Madeleine von Schedvin, Design Manager på Nelly.

Omsydda i Borås med hjälp av XV Production

Plaggen i Reborn är omsydda lokalt med hjälp av XV Production. XV Production är en designstudio och textilfabrik vars in-housekoncept definieras av en lokal sömnadsproduktion som strävar efter en hållbar- och långsiktighet inom mode- och textilbranschen.

”Nellys Reborn-kollektion tycker vi är ett strålande exempel på hur man kan förlänga en produkts livslängd, och där kreativitet och hållbarhet går hand i hand. Det ska bli väldigt kul och spännande att se hur Nelly-kunden stylar och bär plaggen!”, säger Linnéa Magnusdotter från XV Production.

Reborn lanseras på www.nelly.com under måndagen den 14 februari.

Vid frågor, kontakta:
Madeleine von Schedvin, Design Manager på Nelly
madeleine.von-schedvin@nelly.com

Prenumerera