Skicka ett meddelande

Nelly öppnar second hand-kanal i sitt kundcommunity

2022-01-27 08:01

Nu tar Nelly nästa steg och öppnar second hand-kanal i sitt kundcommunity Nelly Lounge. Där kan medlemmarna köpa, sälja och byta produkter från varumärken som finns på Nelly.com med varandra.
Ur ett hållbarhetsperspektiv behöver vi sträva efter att kläder som producerats används så länge som möjligt”, säger Kristina Lukes, VD på Nelly. Sedan lanseringen av Nellys kundcommunity i november har engagemangsgraden varit hög bland medlemmarna som blir fler för varje vecka. 

För hållbarhet i mode- och textilbranschen bör plagg vara i cirkulering så länge de är användbara, och därefter tas tillvara på. Klimatvinsten kommer från att fler ägare av plagget kan använda det fler gånger och färre nya plagg behöver produceras.

"Vår målgrupp av unga fashionistas är medveten och mån om vår tids miljöutmaningar och en second hand-kanal är något våra medlemmar efterfrågat", säger Sofia Bergström, CRM Manager och produktägare för Nelly Lounge.

  Efterlängtat av Nellys medlemmar

  Nelly har tidigare berättat att ett viktigt syfte med Nelly Lounge är att komma närmare kunden och bjuda in medlemmarna att påverka företaget. På plattformens forum för förbättringsförslag har idén om att handla Nelly-kläder second hand av varandra lyfts av medlemmar. Nellys kunder har tidigare tagit eget initiativ och genom kundrecensionsfältet på Nelly.com kontaktat varandra för att köpa, sälja, och byta produkter. 

  "Idag är det en självklarhet att plagg som är hela och rena ska få en nystart i någon annans garderob. Ur ett hållbarhetsperspektiv behöver vi sträva efter att kläder som producerats används så länge som möjligt. Ett plagg man själv tröttnat på kan skänka nästa person lika mycket glädje som ett helt nytt!" säger Kristina Lukes, VD på Nelly.

   Plattformen möjliggör för medlemmar på Nelly Lounge att enkelt köpa, sälja och byta plagg från varumärken som finns på Nelly.com med varandra.

   "Vi tillhandahåller den tekniska plattformen men second hand-försäljningen sker direkt mellan våra medlemmar, vilka även kommer överens med varandra om hur varan ska levereras", säger Sofia Bergström, CRM Manager och produktägare för Nelly Lounge.

   Högt engagemang på nylanserade kundcommunityt 

   Nelly Lounge lanserades i november 2021 och har tagits emot med högt engagemang bland medlemmarna. Second hand för medlemmar att köpa, sälja och byta kläder med varandra är ett naturligt steg på plattformen som bygger på interaktion och Nelly har höga förhoppningar att det mottas väl av deras engagerade community.

   "Loungen växer varje vecka och engagemangsgraden är mycket hög bland medlemmarna – man vill dela bilder, skapa styles, tävla, svara på undersökningar och interagera med varandra. Det är verkligen roligt att Nelly Lounge redan har fått så fin respons från våra medlemmar och vi hoppas de uppskattar vår second hand-satsning!" säger Sofia Bergström, CRM Manager och produktägare för Nelly Lounge.

   Second hand-kanalen finns nu tillgänglig för medlemmar på Nelly Lounge

   Prenumerera