Skicka ett meddelande

  Oscar Tjärnberg utsedd till VD för Lekmer

  2016-12-20 08:28 - Regulatoriskt pressmeddelande
  Qliro Group AB (publ) meddelar idag att Oscar Tjärnberg har utsetts till ny VD för dotterbolaget Lekmer. Oscar tillträder med omedelbar verkan och ersätter Niklas Jarl som kommer att kvarstå inom bolaget under en övergångsperiod. Oscar har gedigen erfarenhet av e-handel och B2C inom konsumentvaror. Han kommer närmast från en roll som CCO för Lekmer. Dessförinnan har han haft ett antal ledande befattningar bland annat som vVD för inkClub, Head of Online för Telenor Sverige samt VD för Vincent Shoe Store.

  ”Lekmer har under året tyngts av operationella utmaningar kopplade till lagerverksamheten, vilket medfört höga varuhanteringskostnader. Bolaget har under året därför arbetat med insatser som fokuserar på ökad effektivitet. Arbetet har dock inte gett önskad effekt och behöver intensifieras ytterligare. Vi är därför glada över att nu kunna utse Oscar Tjärnberg till ny VD för Lekmer. Oscars mångåriga erfarenhet av logistik, förändringsarbete samt affärsutveckling inom e-handel passar väl för Lekmers framtida utveckling och nuvarande fokus”, säger Marcus Lindqvist, VD och koncernchef för Qliro Group.

  Oscar Tjärnberg har gedigen erfarenhet av e-handel och B2C inom konsumentvaror. Han kommer närmast från en roll som CCO för Lekmer. Dessförinnan har han haft ett antal ledande befattningar bl.a. som vVD för inkClub, Head of Online för Telenor Sverige, affärsutvecklare för Footway, VD för Vincent Shoe Store samt försäljningschef och COO för LensWay. Oscar är civilingenjör inom industriell ekonomi från Luleå Tekniska Universitet.

  ”Jag vill även tacka Niklas Jarl för hans bidrag till Qliro Group. Niklas var med och grundade Lekmer och har haft en mycket viktig roll i utvecklingen av bolaget under de senaste tio åren. Jag ser fram emot att fortsätta samarbeta med honom framöver”, avslutar Marcus Lindqvist, VD och koncernchef för Qliro Group.

  Niklas Jarl kommer att arbeta kvar inom Lekmer under en övergångsperiod.

  Prenumerera