Skicka ett meddelande

  Nellys nya lager får en modern automationslösning för snabba och effektiva leveranser

  2020-11-30 14:30 - Regulatoriskt pressmeddelande
  Nelly Group AB (publ) (”Nelly”) samlar sin verksamhet i Borås för att förenkla samarbete och effektivisera. Som tidigare meddelats ska Nelly flytta sitt lager från Falkenberg till Borås under 2021. Nu är det klart att Nellys nybyggda och energieffektiva lager kommer att automatiseras genom ett AutoStore-system levererat av Element Logic.

  Automationslösningen tillverkas av Autostore, designas och levereras av Element Logic och finansieras genom ett tillägg på hyran till Catena som är tillträdande ägare av den nya lagerlokalen i Borås. Investeringen i automation och bansystem uppgår till 84 miljoner kronor vilket regleras genom hyrestillägget över 10 år. Nelly har option att slutbetala kvarvarande belopp av investeringen i förtid.

  – Nelly är ett av Nordens starkaste modevarumärken för unga kvinnor. Vi bygger vidare på vår Nellykultur genom att samla oss i Borås i moderna lokaler. Våra 1,2 miljoner kunder gör 2,8 miljoner köp per år vilket ställer stora krav på vår logistik. Under nästa år tar vi logistiken till en högre nivå med ett nytt automatiserat lager för att öka vår effektivitet och underlätta snabba och precisa leveranser, säger Kristina Lukes, VD på Nelly.

  – Element Logic är ledande inom intralogistik genom att erbjuda skräddarsydda lagerlösningar som optimerar prestandan och effektiviteten. Vi ser fram emot att tillsammans med Nelly utveckla deras logistik till nästa nivå, säger Thomas Karlsson, VD på Element Logic Sweden AB.

  AutoStore-systemet är en modulär och flexibel automationslösning och innehåller batteridrivna robotar, förvaringsbackar, operatörsportar och ett ramverk i aluminium där varje order bearbetas i hög hastighet med hjälp av robotar som tar lådorna till och från plockstationer där dessa presenteras för plockoperatörerna.

  Borås är ett ledande kluster inom svenskt mode och e-handel och har ett utmärkt logistikläge.

  Denna information är sådan information som Nelly Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 30 november 2020 klockan 14.30.
   

  För mer information
  Niclas Lilja, Investor Relations Nelly
  +46 736 511 363

  ir@nelly.com

  Thomas Karlsson, VD Element Logic Sweden AB
  +46 76 850 39 12

  thomas.karlsson@elementlogic.se

  Om Nelly Group
  Nelly är ett av Nordens starkaste modevarumärken för unga kvinnor. Kärnan är det egna varumärket i kombination med digital försäljning direkt till vår målgrupp. Nelly har skapat ett starkt engagemang genom hög modegrad och digital marknadsföring. Bolaget har 1,2 miljoner kunder och omsätter 1,4 miljarder kronor per år. Nelly Group hette tidigare Qliro Group. Nelly Groups aktier är noterade på Nasdaq Stockholm i mid cap-segmentet med kortnamnet ”NELLY”.

  Om Element Logic
  I över 30 år har Element Logic optimerat företags lagerprestanda. Vi skapar smarta lösningar som hjälper lager att hantera kunders ökade efterfrågan på snabba leveranser. Våra robotlösningar, programvara och rådgivning hjälper företag att förbättra sina värdekedjor och att vara mer lönsamma. Vi optimerar lager i alla storlekar inom ett brett spektrum av branscher inklusive elektroniska komponenter, distributionsdelar, konsumentelektronik, 3PL, läkemedel, kläder, sportutrustning och mer. Som ursprunglig AutoStore®-partner har vi stor erfarenhet av att utforma, leverera och installera skräddarsydda lösningar som förbättrar kundernas arbetsflöde. Element Logic har 130 anställda i Europa och hade 2019 en omsättning på €80 miljoner. Vårt huvudkontor ligger i Norge, med underavdelningar i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Benelux-länderna och Polen.

  Prenumerera