Skicka ett meddelande

  Nelly Group utser Helena Karlinder-Östlundh till ordinarie VD

  2023-09-28 10:40 - Regulatoriskt pressmeddelande

  Styrelsen för Nelly Group AB (publ) ("Nelly") har idag beslutat att utse Helena Karlinder-Östlundh till ordinarie verkställande direktör. Hon har sedan den 16 januari 2023 varit tillförordnad verkställande direktör och tillträder sin permanenta roll omedelbart.

  Helena Karlinder-Östlundh har arbetat med personal- och organisationsutvecklingsfrågor sedan 2005, bland annat som konsult på McKinsey & Company i Storbritannien och som Chief People Officer på MECCA Brands i Australien. Helena har varit tillförordnad verkställande direktör för Nelly under perioden 13 juni – 21 augusti 2022 samt sedan den 16 januari 2023. Hon har en Master of Science i organisationspsykologi från London School of Economics and Political Science.

  "Det är med stor glädje jag meddelar att Helena Karlinder-Östlundh tackat ja till att permanent fortsätta i rollen som VD för Nelly. Hennes engagemang och ledarskap är en oerhörd tillgång för Nelly som bolag, vår personal och våra kunder. Jag ser fram emot att fortsätta vårt nära samarbete", säger styrelsens ordförande Ebba Ljungerud.

  "Det känns fantastiskt att få möjligheten att fortsätta arbetet med Nellys omställningsresa. Vi har ett otroligt kompetent och handlingskraftigt team och tillsammans har vi redan åstadkommit många viktiga förbättringar, inte minst i vårt kunderbjudande, våra arbetssätt och vår kostnadsbas. Jag är väldigt glad att jag fortsatt får förtroendet att leda Nelly och det transformationsarbete vi är mitt uppe i", säger Helena Karlinder-Östlundh.

  För mer information, vänligen kontakta:
  Ebba Ljungerud, Styrelseordförande
  ir@nelly.com

  Prenumerera