Skicka ett meddelande

  Nelly förstärker ledningsgruppen

  2020-12-16 15:10 - Regulatoriskt pressmeddelande

  Pressmeddelande 16 december 2020

  Nelly Group AB (”Nelly”) förstärker ledningsgruppen med Mimi Darin som Chief Commercial Officer, Maria Segergren som Chief Assortment Officer, Andreas Drougge som Chief Technology Officer och Therese Knutsson som Chief Human Resources Officer. Dessutom ingår Kristina Lukes VD och David Granath Chief Financial Officer i ledningsgruppen. Som tidigare meddelats tillträder John Afzelius som CFO den 1 april då David Granath lämnar bolaget efter fyra år.

  – Nellys starka varumärke bidrar till att vi kan rekrytera rätt kompetens och utveckla vår organisation. Jag är glad att vi nu förstärker koncernens ledningsgrupp samt att Mimi Darin valt att komma till oss. Vi delar alla visionen om att driva affärsutveckling genom att fokusera på kunden och varumärket. Nu får vi en ledningsgrupp med rätt erfarenheter från varumärkesbyggande, mode, teknologi, e-handel och operativ excellence. Tillsammans ska vi lyfta Nelly till nästa nivå, säger Kristina Lukes, VD på Nelly.

  – Nelly är ett unikt starkt varumärke mot en krävande och attraktiv målgrupp. Det finns potential att utveckla e-handelsaffären och jag är peppad på att fortsätta utveckla bolagets varumärkesposition tillsammans med teamet, säger Mimi Darin, tillträdande CCO på Nelly.

  Mimi Darin CCO tillträder den 1 mars 2021. Hon har gedigen erfarenhet av affärsutveckling inom e-handel och snabbrörliga konsumentprodukter. Sedan 2016 har hon arbetat på IKEA som Global Business Leader med ansvar för affärsutveckling, varumärke och hållbarhet. Dessförinnan hade hon en rad ledande roller på Ellos från 1995 till 2016. Mimi har en MBA från Handelshögskolan vid Göteborg Universitet.

  Maria Segergren CAO har haft motsvarande position i dotterbolaget Nelly NLY AB sedan maj 2019. Hon kom dessförinnan från KappAhl där hon var sortiment- och designdirektör sedan september 2016. Hon har också varit Global Assortment manager på & Other Stories. Mellan 2000 och 2014 hade hon flera ledande roller inom sortiment och inköp på H&M.
  Maria har en kandidatexamen i företagsekonomi/textil från Borås högskola.

  Andreas Drougge CTO har haft motsvarande position i dotterbolaget Nelly NLY AB sedan
  augusti 2020. Dessförinnan var han medgrundare till bolagen Ayo och Suavoo. Han har också varit CTO på Jetshop, Development Manager på Amazon, Head of IT på Lovefilm med mer. Andreas har en fil kand och en magister i IT från Universitetet i Jönköping.

  Therese Knutsson CHRO har haft motsvarande position i dotterbolaget Nelly NLY AB sedan december 2018. Hon kom dessförinnan från Fristads där hon var HR Manager sedan januari 2015. Hon har också arbetat som HR-konsult inom Västra Götalandsregionen och som personalansvarig på Uniflex. Therese har en kandidatexamen i beteendevetenskap från Borås högskola.

  För mer information
  Niclas Lilja, Investor Relations Nelly
  +46 736 511 363
  ir@nelly.com

  Om Nelly Group
  Nelly är ett av Nordens starkaste modevarumärken för unga kvinnor. Kärnan är det egna varumärket i kombination med digital försäljning direkt till vår målgrupp. Nelly har skapat ett starkt engagemang genom hög modegrad och digital marknadsföring. Bolaget har 1,2 miljoner kunder och omsätter 1,4 miljarder kronor per år. Nelly Group hette tidigare Qliro Group. Nelly Groups aktier är noterade på Nasdaq Stockholm i mid cap-segmentet med kortnamnet ”NELLY”.

  Prenumerera