Skicka ett meddelande

  Magnus Fredin ny VD för CDON och andra ledningsförändringar

  2015-08-11 08:00 - Regulatoriskt pressmeddelande
  Qliro Group AB (publ.) meddelade idag förändringar i koncernens ledning.

  Magnus Fredin har utnämnts till VD för dotterbolaget CDON AB (marknadsplatsen CDON.com) och ersätter Patrik Settlin. Magnus tillträder 17 augusti och kommer närmast från att ha varit VD för e-handelsbutikerna Babyshop och Alexandalexa (The Luxury Kids Group) som är ledande e-handelsbutiker inom premiumprodukter för barn. Dessförinnan arbetade Magnus under många år som VP Global Sales för Klarna. Patrik Settlin kommer under en övergångsperiod att finnas kvar inom koncernen.

  Erik Löfgren har utnämnts till Head of Communications för Qliro Group och efterträder Fredrik Bengtsson som efter mer än 10 år på olika ledande positioner inom koncernen nu har valt att lämna. Erik tillträder 11 augusti och kommer närmast från kommunikationsbyrån Kreab.

  Sanna Westman utsågs i juni till Head of Business Development för Qliro Group. Sanna efterträdde då Patrik Illerstig som tidigare utnämnts till VD för koncernens dotterbolag Qliro AB i samband med lanseringen av Qliro Financial Services 2014. Sanna kommer närmast från managementkonsultbolaget McKinsey & Company.

  Daniel Sjöström har utsetts till Head of People för Qliro Group vilket är en nyinrättad tjänst. Daniel tillträder under september månad och har de senaste fem åren arbetat med Executive search för Russell Reynolds Associates.

  Paul Fischbein, VD och koncernchef för Qliro Group, kommenterar: ”Vi är mycket glada att kunna tillkännage rekryteringarna av dessa kompetenta nyckelpersoner. Magnus Fredin, som blir VD för vårt, omsättningsmässigt, största dotterbolag har erfarenhet av att både vara VD för ett e-handelsbolag samt erbjuda viktiga tjänster till e-handlare. Rekryteringen av Magnus matchar våra ambitiösa mål för CDON att bli Nordens ledande marknadsplats och e-handelsvaruhus väldigt väl.

  Utöver rekryteringen av Magnus stärker vi våra koncernövergripande funktioner genom rekryteringarna av Sanna Westman, Erik Löfgren och Daniel Sjöström. Samtidigt som vi välkomnar våra nya nyckelpersoner vill jag också passa på att tacka Patrik Settlin och Fredrik Bengtsson för tiden på Qliro Group och önskar lycka till när de nu lämnar gruppen för att anta nya utmaningar.”

  Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Qliro Group ska offentliggöra enligt lagen om handel med finansiella instrument och/eller lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 11 augusti 2015 klockan 08:00 CET.

  Prenumerera