Skicka ett meddelande

  CDON Group lanserar Milebreaker.com, en internetbutik för konditionsidrottare

  2013-04-15 13:15
  CDON Group AB, Nordens ledande e-handelskoncern lanserar idag en betaversion av Milebreaker.com, en internetbutik för konditionsidrottare. Lanseringen är ett steg i CDON Groups satsning på att utveckla det framgångsrika segmentet Sport & Hälsa, som efter lanseringen består av de tre internetbutikerna Gymgrossisten, Bodystore och Milebreaker.

  Milebreaker.com är en internetbutik som erbjuder konditionsidrottare inom cykling, löpning, skidåkning, triathlon, multisport, orientering, simning eller övrig konditionssport de verktyg som behövs för att kunna prestera sitt yttersta. Milebreaker.com drivs av entusiaster som själva är utövare, och nära samarbeten har knutits med ledande leverantörer, elitatleter samt bloggare inom detta område. Hos Milebreaker.com hittar besökarna allt från träningskläder och tillbehör till kosttillskott från populära varumärken som Vitargo, Enervit, Star Nutrition, Powerbar, Optimum Nutrition, Isostar med flera. Dessutom kommer de att få de tips och råd om träning och nutrition, allt för att hjälpa dem att nå bästa resultat.

  Paul Fischbein, VD och koncernchef för CDON Group kommenterar: ”Vi upplever en stark tillväxt inom koncernens Sport & Hälsa-segment, vilket är ett av koncernens prioriterade tillväxtområden. Lanseringen av Milebreaker.com ger oss möjlighet att kapitalisera ytterligare på koncernens existerande kunskap, infrastruktur och ledande marknadsposition för att nå ut till nya kundsegment, och den visar på skalbarheten i vår affärsmodell.”

  Therese Hillman, VD för segmentet Sport & Hälsa inom CDON Group kommenterade: ”Under 2000-talet har antalet utövare inom uthållighetsidrotter ökat lavinartat i Sverige. Det har saknats en aktör som tillhandahållit kosttillskott anpassade för dessa atleter. Vi lanserar idag en tidig version av vår nya butik Milebreaker.com, där vi redan i utvecklingsstadiet involverar kunderna för att skapa den känsla och det sortiment som de efterfrågar. Vår ambition är att erbjuda det största utbudet av världsledande kosttillskottsprodukter, designade och utvecklade specifikt för uthållighetsidrottare, som ett komplement till våra övriga butiker Gymgrossisten.com som vänder sig till de som tränar på gym, och Bodystore.se, för de med ett stort intresse för kost och hälsa.”

  Milebreaker.com lanseras såsom betaversion i Sverige den 15 april på www.milebreaker.com och fullskalig version förväntas lanseras senare under kvartalet.

  Prenumerera