Skicka ett meddelande

  CDON Group förvärvar den svenska internetbutiken för märkesmöbler och heminredning, RUM21.se

  2011-02-01 08:35 - Regulatoriskt pressmeddelande
  CDON Group AB (Nasdaq OMX Stockholm Mid Cap: CDON) ett av nordens ledande e-handelsföretag, tillkännagav idag att de har förvärvat 90,1% av den svenska internetbutiken för märkesmöbler och heminredning, RUM21.se.

  RUM21.se lanserades i Borås 2006 och är idag en ledande internetbutik för märkesmöbler och heminredning från välkända skandinaviska och europeiska varumärken. RUM21.se har även en butik i Borås. Den svenska marknaden för möbler och inredning uppgick till cirka 41 miljarder kronor 2009.

  RUM21.ses försäljning växte 40 % till 11,2 miljoner kronor under 2010, med ett rörelseresultat på 1,1 miljoner kronor. Gustaf Rudholm, en av företagets grundare, kommer att behålla de resterande utestående aktierna i företaget.

  RUM21.se konsolideras i koncernen från 1 februari 2011.

  Mikael Olander, verkställande direktör och koncernchef för CDON Group, kommenterade: "Förvärvet av RUM21.se ligger i linje med vår strategi att förvärva etablerade och dynamiska varumärken i marknadssegment med hög tillväxt. Förvärvet ger oss tillgång till ett nytt produktområde där internethandeln är starkt ökande. RUM21.ses försäljning och varumärke har utvecklats löpande under de senaste fem åren och vi ser fram mot att integrera deras verksamhet i vår e-handelsplattform och köpupplevelse."

  ***

  Prenumerera